Peter Bolčič je v Ospu napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Koper. Na volitvah bo nastopil kot kandidat stranke Zaupanje, ki je nastala iz kluba nepovezanih svetnikov.

Uvodoma je Peter poudaril, da želi občino voditi pregledno, učinkovito in s posluhom za krajevne skupnosti. Dodal je, da sam osebno in v stranki Zaupanje verjamejo, da še obstajajo politiki, ki so vredni zaupanja in da so še ljudje, ki jim stisk roke in dana beseda nekaj pomenijo, zato je prepričan, da je moč občino voditi učinkovito in s posluhom za ljudi.

Petrove naznanitve kandidature se je udeležila njegova družina, njegovi prijatelji in podporniki, prisotna sta bila tudi kandidata stranke Zaupanje za občinski svet Tina Mojškerc, ki je kot cilj kandidature napovedala, da bo stranka naredila več za socialno šibkejše, otroke in starejše in uredila boljšo oskrbo za starejše v domačem okolju. Podporo je izrazil tudi nekdanji občinski svetnik in zadnje tri mandate predsednik krajevne skupnosti Semedela Marko Štrkalj, ki je prisotne spomnil na čase, ko sta z Petrom igrala vaterpolo in poudaril, da je bil prav Peter tisti, ki je združil posameznike v ekipo, ki je nato osvojila naslov državni prvakov.

Peter Bolčič: “Po štirih mandatih v občinskem svetu in enem podžupanskem mandatu imam dovolj izkušenj, znanja ter moralnih vrednot za vodenje mestne občine. Obljubljam, da bom prisluhnil občanom, njihove predloge pa bom upošteval povsod, kjer bo to mogoče.”