Peter je vložil kandidaturo za župana Mestne občine Koper. Na volitvah bo nastopil skupaj s svojo stranko Zaupanje. Peter in stranka sta sočasno vložila kandidature za župana oziroma mestni svet.

Peter se je ob oddaji kandidature vsem sodelujočim zahvalil za sodelovanje in pomoč. Napoveduje močno kampanjo, v županski tekmi pa pozdravlja vse svoje kandidatke in kandidate.

Ob tem poudarja, da je to šele začetek. Verjame, da ga bodo občanke in občani prepoznali kot Pravega kandidata za vodenje mestne občine, obenem pa obljublja, da jim bo izkazano zaupanje vrnil z vestnim in odgovornim delom v dobrobit vseh.

Kandidaturo je vložila tudi lista stranke Zaupanje. Med kandidati stranke Zaupanje za občinski svet sta Tina Mojškerc in nekdanji občinski svetnik in zadnje tri mandate predsednik krajevne skupnosti Semedela Marko Štrkalj. V Bolčičevi ekipi, pa naj bodo to kandidati ali podporniki, so tudi Dimitrij Vivoda, Davor Dodič, Jadranka Mičić, Rajko Vodišek, Tomaž Juriševič, Tina Blaškovič, Tomaž Trošt, idr.